Защо точно фотоепилация и какво представлява процедурата?

В център за красота ПЕПЕ това е голям, сложно устроен апарат, който се калибрира и проверява технически, системно. За 12 години сервизът за фотоепилация ни е подменил 4 машини, за да провеждаме висококачествени услуги.

Фотоепилацията е резултатен и ефикасен способ за премахване на нежеланото окосмяване, както на малки, така и на големи области. Фотоепилацията е подходяща за прилагане по всички окосмени зони на тялото. (за разлика от лазерната епилация). Извършва се с патентована High Technology. Принципът на обезкосмяването при фотоепилация и при лазерна епилация е фототермолиза. При фотоепилацията излъчваната интензивна пулсираща светлинна енергия се поглъща от пигмента в косъма, трансформира се в топлина, провежда се до коренчето на косъма и разрушава косъмната луковичка. И при това без да уврежда околната кожа.

Да, днес непоколебимо можем да кажем, че някои косми ще изчезнат завинаги. Опитът ни дава увереност! Над 80% от космите изчезват за 12 години. През 2007 година започнахме работа с фотоепилация и клиентите, които сме обезкосмили все още са без косми. Ефектът е от първа процедура. Лицето, най-вече зоната около устата се повлиява отлично с 8/10 процедури, тялото с 5 или 6. Посещенията са веднъж на месец. Разбира се, всеки индивид си има свой вид окосмяване и здравен статус. Трябва да се знае, че появата и растежа на космите са резултат от хормонални процеси в организма и генетични фактори. Човешкият организъм е динамична система и настъпват промени, затова консултацията преди всяка епилация е задължителна, както и попълване на талон за контраиндикации!

Процедурата не е приятна! Затова е много кратка. Зоната на горната устна е 40 секунди, на мишници до 1 минута, а интимните части 5 минути. Всеки човек има различна чувствителност и прагът му на болка е различен. Струва си няколко минути търпение за да унищожим 80% от космите по тялото.

Епилацията се прави няколко пъти, защото това е свързано с фазите на растеж на космите. Космите имат три фази, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото, но само в една от трите можем да ги унищожим. Затова са нужни няколко посещения, за различните  зони, различен брой пъти.

Фотоепилация се прави целогодишно. В случаите, когато кожата е излагана на слънце и солариум се изчакват 14 дни за терапията. Има и контраиндикации, които обсъждаме по време на личната безплатна консултация.

Светлина за красота

Светлина за красота!

Фотоепилацията премахва и подкожните косми по тялото, заличава белезите от тях, пъпчици и неравности по кожата. След серия от обезкосмяване повърхността на кожата се променя става гладка, мека и сияйна! Мечтаната кожа!

    Електроепилация

    Електроепилация – Електролиза е метод за епилация. Използва се слаб електрически ток, насочен директно към корена на косъма. В резултат се получава термично изгаряне (коагулация) на космения фоликул. Електролизата се използва ефективно в продължение на повече от 100 години в козметични и медицински заведения. Сигурен метод.

    Преди деситилетие електрическият ток се подаваше през тънка стерилна игла, която се инжектира в канала за косъма по цялата дълбочина до фоликула (1-5 мм дълбочина) за определено време. Този начин е доста болезнен и доста често остава белези. Днес процесът се извършва чрез пинсета, която предава галваничния ток по косъма до фоликула. С пинсета се задържа косъмчето за определено време получава се електрокоагулация, която води до изгаряне на косъмчето и фоликула.

    Електроепилация няма изисквания към клиента, нито преди нито след терапията. Използва при всички типове кожа и косми. Най-хубавото е, че електроепилацията повлиява белите косми. Много подходяща и изгодна процедура за малки зони – над устната, брадичка, около мамилите и пъпа и други. Няма болка. През годините е достигнат максимален комфорт ефективност на процедурата електроепилация.