Защо точно фотоепилация и какво представлява процедурата?

В център за красота ПЕПЕ това е голям, сложно устроен апарат, който се калибрира и проверява технически, системно. За 12 години сервизът за фотоепилация ни е подменил 4 машини, за да провеждаме висококачествени услуги.

Фотоепилацията е резултатен и ефикасен способ за премахване на нежеланото окосмяване, както на малки, така и на големи области. Фотоепилацията е подходяща за прилагане по всички окосмени зони на тялото. (за разлика от лазерната епилация). Извършва се с патентована High Technology. Принципът на обезкосмяването при фотоепилация и при лазерна епилация е фототермолиза. При фотоепилацията излъчваната интензивна пулсираща светлинна енергия се поглъща от пигмента в косъма, трансформира се в топлина, провежда се до коренчето на косъма и разрушава косъмната луковичка. И при това без да уврежда околната кожа.

Завинаги ли ще изчезнат космите от фотоепилация?
Боли ли фотоепилацията?
Защо трябва да се повтаря процедурата?
Кога не се прави процедурата?
Завинаги ли ще изчезнат космите от фотоепилация?

Да, днес непоколебимо можем да кажем, че някои косми ще изчезнат завинаги. Опитът ни дава увереност! Над 80% от космите изчезват за 12 години. През 2007 година започнахме работа с фотоепилация и клиентите, които сме обезкосмили все още са без косми. Ефектът е от първа процедура. Лицето, най-вече зоната около устата се повлиява отлично с 8/10 процедури, тялото с 5 или 6. Посещенията са веднъж на месец. Разбира се, всеки индивид си има свой вид окосмяване и здравен статус. Трябва да се знае, че появата и растежа на космите са резултат от хормонални процеси в организма и генетични фактори. Човешкият организъм е динамична система и настъпват промени, затова консултацията преди всяка епилация е задължителна, както и попълване на талон за контраиндикации!

Боли ли фотоепилацията?

Процедурата не е приятна! Затова е много кратка. Зоната на горната устна е 40 секунди, на мишници до 1 минута, а интимните части 5 минути. Всеки човек има различна чувствителност и прагът му на болка е различен. Струва си няколко минути търпение за да унищожим 80% от космите по тялото.

Защо трябва да се повтаря процедурата?

Епилацията се прави няколко пъти, защото това е свързано с фазите на растеж на космите. Космите имат три фази, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото, но само в една от трите можем да ги унищожим. Затова са нужни няколко посещения, за различните  зони, различен брой пъти.

Кога не се прави процедурата?

Фотоепилация се прави целогодишно. В случаите, когато кожата е излагана на слънце и солариум се изчакват 14 дни за терапията. Има и контраиндикации, които обсъждаме по време на личната безплатна консултация.

Светлина за красота

Светлина за красота!

Фотоепилацията премахва и подкожните косми по тялото, заличава белезите от тях, пъпчици и неравности по кожата. След серия от обезкосмяване повърхността на кожата се променя става гладка, мека и сияйна! Мечтаната кожа!

ПОПИТАЙ ЕКСПЕРТА СЕГА
ПОПИТАЙ ЕКСПЕРТА СЕГА

Електроепилация

Електроепилация – Електролиза е метод за епилация. Използва се слаб електрически ток, насочен директно към корена на косъма. В резултат се получава термично изгаряне (коагулация) на космения фоликул. Електролизата се използва ефективно в продължение на повече от 100 години в козметични и медицински заведения. Сигурен метод.

Преди деситилетие електрическият ток се подаваше през тънка стерилна игла, която се инжектира в канала за косъма по цялата дълбочина до фоликула (1-5 мм дълбочина) за определено време. Този начин е доста болезнен и доста често остава белези. Днес процесът се извършва чрез пинсета, която предава галваничния ток по косъма до фоликула. С пинсета се задържа косъмчето за определено време получава се електрокоагулация, която води до изгаряне на косъмчето и фоликула.

Електроепилация няма изисквания към клиента, нито преди нито след терапията. Използва при всички типове кожа и косми. Най-хубавото е, че електроепилацията повлиява белите косми. Много подходяща и изгодна процедура за малки зони – над устната, брадичка, около мамилите и пъпа и други. Няма болка. През годините е достигнат максимален комфорт ефективност на процедурата електроепилация.

Меню