От кога се занимавам с козметика?

Идеята ми да уча козметика и да се занимавам произлезе от един козметичен салон, даже два или три, по-точно от козметиците на миналото. Тогава имаше само държавни салони и никаква конкуренция, никаква. Като младо момиче имах необходимост от нормална козметична грижа кола маска, почистване на лице. Исках да изглеждам добре, без пъпки и косми…

Предполагате ли какво ми се случваше?

В стар и зле обзаведен салон ме посреща  намусената козметичка, мърмореща за умората, която и причинявам с процедурата кола маска на крака.(за бакшиш)  Пробвах и в други салони и все така… Използваха гореща кола маска върху кожата ми, причиняваха ми много болка, дори изгаряне, лошо качество на услугата и се сърдити почти винаги. (приятелка ми разказа че в Америка може да осъдят козметичка за такава работа, ама в България казват „красотата иска жертви“и си търпим).  Почистването на лице също беше неприятно преживяване. В лоша хигиена, много болезнено стискане и непрестанно мърморене, невнимателно, нелюбезно, дори грубовато обслужване. Както и наранена кожа от почистването дълго време след това.                                                                                                                                                     Това отношение и обиди много ме разстройваха, а аз исках да ходя на козметик, обичах козметиката!

И реших:

Ще се науча и да давам красота на хората с любов!

Три важни години за мен:

1991 година завърших първото си обучение за козметик

2000 година стартира център за красота ПЕПЕ

2007 година стартира учебен център ПЕПЕ

Началото бе трудно, защото започнах работа в такъв социалистически салон в битов комбинат. Правех това, което истински ми доставя удоволствие, но имаше  и ограничения. Исках да помагам на хората да се чувстват добре в кожата си. Исках  да ги просвещавам в здравна  козметична грижа у дома и в салона, да имат кожа без пъпки, черни точки, без кафяви петна и бръчки, да помагам за красотата и самочувствието им с внимание, разбиране, търпение, любезност, окуражаване и минимизиране на болка и дискомфорта. Козметичната услуга да е желано мечтано преживяване с продължително въздействие…                                                                                                        В началото страдах от недоверие към младостта ми, бях на 22 години. Беше ме страх и се съмнявах дали ще успея да удовлетворя хората.  Притеснявах се дали ще харесат работа ми, ще се връщат ли? Ще имам ли график като на „старите колежки“?

Никой не ме учеше как да се справям, как да работя по-добре, по-здравословно, по-полезно и сигурно, по по..                                                                                                                                   Мечтаех си! Исках да предлагам повече, исках да изненадам с нещо ново моите няколко редовни клиенти. Ходих по библиотеки и книжни пазари и си купувах стари книги с рецепти, нямаше домашен компютър с интернет, нямаше професионална козметика. Създавах си рецептите и протоколи сама, даже пазя още едни стари тетрадки. Бях млада и се радвах на работата си и на клиентите, които ставаха все повече. Даже и добри пари заработвах, но тогава не съм мислила за частен бизнес. Записвах се на различни обучения, защото се чувствах неуверена и търсех себеподобни в бранша. През целия си професионален път имам над 100 сертификати, свидетелства и дипломи. Годишно ходя поне на 4 професионални обучения! Много исках искам и сега да давам повече от изискванията  на клиентите.

Решаващ момент бе януари 1997 г., когато взех 1 важно решение:

Това е годината,  в която България изпада в дълбока финансова криза, имаше протести. Един долар стигна до 3000лв., инфлацията  300%.

А аз започвам бизнес?!

Наех си помещение в квартал на Пловдив и започнах. Беше трудно в криза, но всички обичат красотата! Българката е много красива и обича да поддържа хубостта си. Никой обаче не ме познаваше. Как да поканя клиентите от битовия комбинат не знаех и къде да ги намеря, дори не знаех имената им.

Първи урок:

Създавай си подробна база данни.

Втори урок:

Сключвай договори. (хазайката ме изгони, точно като изтече една година и графикът ми се напълни с клиенти)

Трети урок:

Бизнес консултант е жизнено необходим за бизнеса. (моите бизнес експерименти проба грешка забавиха много бизнес израстването и развитието ми. Високата такса за консултации е по-евтина от грешките на незнаещия )

Днес съм директор на център за професионално обучение ПЕПЕ с над 750 обучени специалисти в сферата на красотата, собственик на център за красота ПЕПЕ с клиентска база около 2000 човека. Имам множество квалификационни курсове и специализации по козметика и маркетинг:

 

Химични пилинги – Израел

Лифтинг терапии – Франция

Фото терапии – Франция, Великобритания

Обучение по Wellness и SPA

Мезотерапия – Германия

Лимфен дренаж на лице и тяло – Белгия

 

Притежавам

– Майсторско свидетелство  защитено 2004 г

– Международен паспорт на козметика 2007

– GOLD MASTER от Световната асоциация на козметиците – ИНФА, гр. Брюксел

над 100 сертификата за завършени обучения във Франция, Германия, Македония, Молдова, Хърватска, Албания и други.

Член на  „Балкански съюз на жените в занаятите“ учреден 2009 година в гр. Дурас

Член на УС на СЖССБ (Сдружение на жените от средното съсловие в България)

Член на  АМСПИКЗ (Асоциация на малките и средни предприятия от индустрията за

красота и здраве)

Член АКБ (Асоциация на козметиците на България)

Последовател АМК(асоциация на медицинските козметици)

Член на на Сдружение „Салони за красота – България“

Участия в международния конкурс “Най-добро семейно-ориентирано предприятие в

ЮЕ” всяка година се организира от ЗК „Кобленц“

Член на фокус групата за създаването на съвременните държавни образователни изисквания за професия „козметик” 2015 г.

Член на журито в конкурса Мис и Мистър ТОП лица на Пловдив за 2015, 2016, 2017

Награди

Грамота за салон на годината 2006

Грамота за личен принос 2006 НС Здраве и красота

Статуетка за салон на годината 2007

Статуетка за салон най-добрият продавач 2008

Престижна награда Афродита  2017

Кои са клиенти на център за красота и учебен център ПЕПЕ?

Ние работим с хора като теб – хора, които имат много работа, грижи за децата, кучето, домакинството, за развлеченията и почивките и като добавиш времето за фризьор и маникюр остават свободни часовете на нощта. Е ние помагаме на такива заети хора да създадем график да се погрижат за себе си, да се спасят от Бърнаут- професионалното прегаряне,  да се чувстват красиви, доволни и щастливи за да постигат мечтите в живота си.

„На хората с изящна кожа им върви повече!“                                                                                       С “бюти“ настроение по-лесно решаваш казусите на деня!

Имаме различни по професия клиенти архитекти мъже и жени, предприемачи в производствената и търговската сфера, директори на банки, медицински лица от цялата йерархия доценти, доктори, медициски сестри, счетоводители, компютърни специалисти, адвокати, търговци, земеделци, зъболекари, интериорни дизайнери, консултанти и много други.

Какво ни отличава от останалите ?

 

Усъвършенствали сме се успешно да помагаме на хората чрез козметична система  на физиологично, психологично и ментално ниво за съвместно преследване на ТОП състояние. Помагаме им да се избавят от безотговорността и вредните привички към кожата и да изградят полезни козметични навици, които пазят здрава кожата им. А после този стремеж и постижения предават на децата и семейството си – мисията ни. Тези качества не са типичните за всеки салон, ние сме горди, че клиентите ни избират вече 25 години и ни подаряват  част от щастливите мигове на своя живот, балове, сватби, тържества, юбилеи, първи, втори, трети рожби, внуци и всичко е любов и . Това е една голяма мотивация да продължаваме да се развиваме и да прилагаме най-добрите практики.

Ето 5 водещи причини да идват при нас: (След направена проучвателна анкета )

Класация:

  1. Професионализъм и майсторство
  2. Доверие
  3. Резултати и ефект от процедурите
  4. Опит
  5. Удоволствието и емоцията с която се насищам

Следват с почти равни точки:

  1. Добрата комуникация
  2. Точността в графика
  3. Възможност

 

Нашите Програми:

V I P програма „Чиста кожа“

V I P програма „Да върнем времето назад“

V I P програма „мини“

V I P програма тяло „Силует“

V I P програма тяло „Релакс в сантиметри“

V I P програма тяло „Нежна кожа чрез епилация“

 Аз имам въпроси, мога ли да ти се обадя?

Имаш ли въпроси, пиши на pepebeauty@gmail.com или се обади на +359878509559 и аз или екипът на ПЕПЕ ще ти дадем отговори на всичко, което те интересува и ще направим консултация и заедно ще решим коя е най-подходящата програма за теб.

Да действаме:
направи
нещо за себе си
и
зареди батерията!

Меню