Кола маска

Обезкосмяването не може да се проследи от кога съществува.

Древните жени също са си махали космите. Богатите египтянки са имали специални прислужници, които ги обезкосмявали с часове, а бедните се спасявали се от нежеланото окосмяване с помощта на остро заточени предмети.

Мед, восък и билки е съдържанието на древната кола маска в Египет описана в рецептите на Нифертити. Гърците смятали космите за позорни и ги премахвали. През XIV век в Турция били изобретени лентите с восък. С тези ленти премахвали окосмяването по телата на съпругата и наложниците на Осман I. По-късно популярни станали специални стаи в баните, в които отстранявали излишното окосмяване по тялото.

Днес също в специализирани салони се изпълнява услугата за обезкосмяване чрез кола маска. На пазара има много видове кола маска. Козметикът избира идеалния модел за своя клиент. Кола маска се различава по съдържание, по химичен и физичен състав, така и по начина на прилагане.  Има кола маска, която се разтапя при висока температура и я задържа дълго време. По този начин кола маска загрява кожата, предизвиква изпотяване и по-лесно отскубване на космите. Заедно с космите от кожата се премахват мъртви рогови клетки. Получава се термичен пилинг и кожата става гладка и приятна при докосване.

За тези, които не обичат или не могат да ползват топла кола маска има кола маска с ленти. Тя е по-нискотемпературна и много леплива. Изглежда лесна за изпълнение, но и тя има техника, за да не скъса космите, да нарани и охлузи кожата. Резултатът е хубав, когато познаваме фините детайли на обезкосмяването със студена кола маска. Тя може да е с гъстота на пчелен мед (по-рядка) и с кремообразна консистенция. Кремообразната може да бъде матова, перлена или друга.

Sugaring е нова стара кола маска. Преди години и в България дамите са премахвали космите с лимонтозу и захар в домашни условия. Днес Sugaring се води естествена професионална кола маска, която може да се измие с вода. Може да бъде ароматна, дори вкусна!

Дали да си направите кола маска или да се избръснете!? Кола маска или трайно обезкосмяване? Решението е Ваше, но резултатът зависи освен от техниката и продукта и от добре подготвения специалист козметик. Доверете се на опита!

Кола маска

Резултатът при тази процедура за обескосмяване зависи доста от техниката и продукта, н най-вече от добре подготвения специалист – козметик. Доверете се на опита ни. Очакваме ви в салон Пепе.
ПОПИТАЙ ЕКСПЕРТА СЕГА
ПОПИТАЙ ЕКСПЕРТА СЕГА

Меню