SHR – Super Hair Removal – Защо избрахме тази технология?

 

Защото имаме опит! Ние сме от първите бюти екипи внедрили в работата си трайното обезкосмяване чрез фотоепилация  IPL Yperion Tehnology Paris. Още през 2007 година въодушевихме своите клиенти с новата технология, а те и днес се радват на гладка и сияйна кожа без косми.

Работим с SHR – Super Hair  Removal, защото това е метод за обезкосмяване обединил лазерна технология и фотоепилация с радиочестота. Групирането  на всички процеси води до съвместно действие, при което крайният резултат е по-голям от предизвиканите поотделно ефекти от всяка технология.

Ефект 1 + 1 = 3

SHR  надгражда конвенционалните лазерна (Laser) и фотоепилация ( IPL).

Използва по-нежни импулси на енергия с по-висока честота, което води до унищожение на косъма без  травма на кожата в сравнение с IPL и laser.

Ефекти:

 • Безболезнена процедура
 • По-безопасна е от laser и IPL
 • Без странични ефекти като зачервяване, петна, хиперпигментация
 • Може да се използва при за всички типове кожа
 • Бърз метод за големи зони като поддържа повърхността на кожата хладна през цялата процедура.
 • SHR изисква по-малко сесии от традиционните технологии
 • БОНУС клиентът ще получи, защото в последствие кожата ще се подмлади и изсветли доста!

Ако все още имате нужда от малко повече увереност? Вижте нашата страница с препоръки, за да чуете директно от нашите клиенти, или резервирайте първата си БЕЗПЛАТНА консултация с нас, за да можем да измислим план, който е специално съобразен с вашите цели!

Най-новата версия на технология от трето поколение, която се използва за премахване на косми, подмладяване на кожата, премахване на паякообразни вени, акне, пигментация и намаляване на бръчките. Видимият източник на светлина, който се използва в тази процедура се привлича от меланина, който се намира в космите. В тъмните косми имаповече меланин и за това колкото по-тъмен е косъма, толкова по-бърза е процедурата. По време на процедурата върху зоната се нанася контактен гел, който спомага проникването на светлината в кожата и в същото време я предпазва. Апликаторът се плъзга по кожата, светлината превръща в топлинна енергия и се поглъща от косъма в резултат, на което фоликула се разрушава. Радиочестота е помощник за премахване на светлите косми. За жалост бели  косми не могат да бъдат ефективно третирани.

Защо се използва гел по време на процедурата?

Употребата на гел е задължителна, за да се осигури оптималното преминаване на светлината от апликатора към кожата.

Болезнена ли е процедурата?

Усещането се променя в зависимост от частта на тялото, която се третира както и от типа кожа на и окосмяване на клиента. Тъй като светлината се абсорбира от меланина, това което ще почувства даден клиент зависи от количеството меланин в епидермиса и космите. Следователно процедурата е безболезнена, за хората с по-тъмна кожа усещат загряване само.

Защо клиента трябва да се избръсне преди процедурата?

Дължината на косъма трябва да 2 мм, за да може да се прецени какъв вид

настройки да се зададат на машината. Препоръчително е зоната за третиранеда се избръсне преди процедурата, по този начин се постигат най-добрите резултати. Косъмът не би трябвало да е по-дълъг от 1 мм. Ако космите са прекалено дълги

 1. Те могат да абсорбират цялата светлина и да не и позволят да достигне до фоликула
 2. Космите може да се накъдрят по време на процедурата, да се залепят за апликатора.
 3. Процедурата ще бъде по-болезнена.

Защо ни се струва, че космите растат след процедурата?

След процедурата, космите не падат веднага и клиента си тръгва с косми.

Топлинната енергия убива“ косъма, но той остава във фоликула. Космите ще започнат да падат в период от 10 до 15 ден след процедурата, когато епидермиса започне да се подновява. През този период изглежда така сякаш космите растат, защото епидермиса ги изтласква навън.

Какво може да направи клиента за да помогне на космите да окапят?

Клиента може да избръсне космите 4 дни след процедурата и може да продължи да ги бръсне през следващите няколко седмици до като окапят напълно. Домашната грижа и хидратация на кожата е много полезна! Не знаете какво да ползвате, попитайте ни, ще ви помогнем!

Какви са страничните ефекти ?

Най-често срещания страничен ефект е зачервяване на кожата което отшумява от няколко часа.

Колко процедури са необходими за дълготрайно обезкосмяване?

За да отговорим на този въпрос трябва да се запознаем с клиента и неговото окосмяване и цвят на кожата, както и цикъла на растеж на косъма(космен цикъл). Затова препоръчваме да се направят 3-6 процедури с интервали от 4 седмици за най-добри резултати.

Какви са резултатите от процедурата?

 • Количеството на косми в третираната зона ще намалее до 80%
 • Космите в третираната зона ще станат по-тънки -мъх
 • Космите в третираната зона ще изсветлят

Процедура при мъже

Има няколко допълнителни фактора, които трябва да се вземат в предвид, когато се третират мъже. Поради голямото количество косми през фазата на растежа, още след първата процедура окосмяването по брадата ще стане разпокъсано и неравномерно и това ще бъде доста видимо. С течение на времето и с напредването на броя на процедурите кожата ще започне да изглежда все по-чиста, а окосмяването все по-равномерно.

 • Процедурата ще бъде  по-болезнена, поради голямото количество косми в тази зона.
 • След първите няколко процедури е възможна появата на бели точки/пъпки. В такъв случай те се третират с антисептичен крем и би трябвало да изчезнат в следващите 24-48 часа.
 • Поради високото количество тестостерон и по-силното окосмяване при мъжете са необходими повече процедури от обикновено. Минимум 4-8 процедури за бузите, а над устните и брадата, където окосмяването е още по-трудно за отстраняване още няколко допълнителни процедури ще са необходими.

Тяло:

 • При по-младите клиенти под 35 години опадането на космите може да се случи по-бавно, поради високото съдържание на тестостерон в тялото.
 • Поради тази причина може да се наложи да се направят повече процедури
 • В зони, които са изложени повече на слънце, като гърба например може да настъпи потъмняване на кожата.
 • С напредването на възрастта космите може отново да пораснат, това е нормално.

Консултация преди процедурата и попълване на личен картон за информирано съгласие е задължително!

Може би ще харесате също!