Тази терапия може да съхрани нежността на кожата, да я спаси възрастовите петна, бръчки, акне, да помогне при проблеми на скалпа и косата, отлично да въздейства на целулит.

Кога и къде да си правим мезотерапия?

Мезотерапията е метод за въвеждане на медикаменти в неголеми дози непосредствено под повърхностния слой на кожата, в мезодермата. Ефектът идва както от въздействието на самите лечебни препарати (коктейли), така и чрез стимулиране на биологични активни точки, които са разположени върху кожата ни. Мезотерапията може да съхрани нежността на кожата, да я спаси от възрастовите петна, бръчки, акне, да помогне при проблеми на скалпа и косата, отлично да въздейства на целулит.

Какво е мезотерапия и как да решите процедурата за вас ли е?

Мезотерапията е много древен метод на лечение. Още Хипократ използвал бодлите на кактусите за убождане на кожата за въздействие върху ставите. Съвременната мезотерапия се появява през 1950 година. Мишел Пистор – французин е бащата на мезотерапията. Той смята, че лечението трябва да е съвсем близо до проблема. През 1987 г. този метод е признат във Франция и се изучава в медицинските университети.

Мезотерапията решава редица кожни проблеми, защото лечебни вещества се въвеждат пряко в проблемната област. Така активните вещества могат да работят отвътре, да решават проблема, а не просто да маскират външните му признаци.

Мезотерапията се използва в различни области на медицината. Например, за лечение на заболявания на гърба, ставите, болки в мускулите и др.

Мезо-Коктейлите, които се използват са напълно различни по състав в зависимост от конкретния проблем, който искаме да повлияем. Например, при лечението на розацея, съставът ще включва компоненти, които да подобрят еластичността на стените на кръвоносните съдове. При борба с бръчките – вещества против стареене и овлажняващи съставки. При лечението на акне – антибактериални и абсорбиращи мезо-коктейли.

Противопоказанията при иглената мезотерапия са бременност, бъбречно заболяване и др. Преди започване на серията мезотерапия, за целулит, косопад, бръчки или друго ние правим консултация за да вземем заедно решение за подходящата процедура.
Негатив на мезотерапията е лекото зачервяване или синини, които се появават само при някои хора за кратко време.

КОГА ДА ЗАПОЧНЕ МЕЗОТЕРАПИЯ?

Мезотерапията не е решение само за бръчки. Назад в годините в обществото имаше убеждение, че мезотерапията е процедура за възрастни жени. Факт е, че методът въздейства и решава и проблемите на кожни заболявания:

  • акне
  • мазна кожа
  • възрастови петна
  • розацея
  • целулит и дори загуба на коса.

Затова се използва не само за борба с бръчките, но и за лечение на други козметични проблеми. Лекарите съветват да се прибегне до мезотерапия, когато е има специфичен проблем, а не да се чака зряла възраст.

Колкото по-скоро започнете да лекувате кожата, толкова по-малко усилия ще ви отнеме. С други думи в забързания XXI век, консултациите с козметик и добра, професионалната грижа от ранна младежка възраст са гаранция за здрава и красива кожа. Тайната се крие в две думи – почистване и хидратация. За тези, които са пропуснали превенцията, предлагаме мезотерапия.

Очакваните резултати са след серия от 6 процедури за лице в зависимост от проблема.

Целулитът се нуждае от 8 или 10 посещения. Ефектът от хода на процедурите трае повече 10 месеца, в зависимост от характеристиките на кожата и начина на живот. Всички знаят какво е целулит, най-често сравняван с „портокалова кора“. Между 85% и 98% от жените след пубертета са засегнати от целулита, в различна степен в зависимост от расата, възрастта, спорта, храненето, съня.. Тъй като целулита не се води заболяване, не се лекува в болнични заведения. Неприятния външен вид има отрицателно въздействие и носи психологическа тежест. Не е нужно да приемате некрасивата промяна, защото можете да се борите с целулита, чрез мезотерапия добър подход. Комбинацията от липоактивни съставки действат върху свободните мастни киселини, като усилват разграждането им и ускоряват ефекта на липолизата. Усилва лимфния дренаж и диуретичния ефект. Полезно е при „воден целулит“, тъй като елиминира “задържането на течности”. Въведените основни активни съставки комбинирани в мезококтейли като фосфатидилхолин, L-carnitine, caffeine, guarana и други успешно въздействат на различните степени на целулит по Скалата на Нюрнберг-Мюлер.

Основният недостатък на мезотерапията е страх от игли, мисълта за болка.

Център за красота ПЕПЕ има други предложения за микронидлинг, фракционна мезотерапия, безиглена мезотерапия – електропорация, биоревитализация и други.

Може би ще харесате също!