Митове и факти за химическия пилинг

Химически пилинг през лятото, химически пилинг за чувствителна кожа  

ДА или НЕ?

Разберете какво казват експертите на ПЕПЕ

 

Днес в света на изкуствения интелект дермацевтичните методи надхвърлят конвенционалната грижа за кожата.  

Пилинг терапии за специални кожни проблеми са достъпна козметична услуга. Иновативните технологии са високо ефективни.  Днес компаниите успешно разработват и произвеждат професионални, ефикасни продукти за естетическа грижа за кожата, като същевременно гарантират най-високо качество през целия процес. Патентованите съставки осигуряват безболезненото въздействие, постигането почти незабавно на видими резултати, които са много близки до медицината.

Резултатите от пилинг процедурите се отличават. Експертът козметик подбира най-точната комбинация от пилинг процедури, които дават най-ефективната  козметична грижа за кожата, без често срещаните странични ефекти като дразнене, парене, зачервяване и неприятно усещане. Разбира се продуктова линия за грижа за кожата у дома също съдържа активни съставки във висока концентрация. В този контекст  професионалната козметика триумфално предлага иновативни решения и впечатляващи резултати за различни кожни проблеми като акне, стареене на кожата, хипер-пигментация, увреждане от слънцето и загуба на еластичност, себорея и други, без типичните последици. Модерните пилинги са подходящи и за чувствителна и куперозна кожа. Добрият професионалист чрез професионални козметични продукти може да помогне и реши казуси от различен тип.

Пилингите днес са доста щадящи и лесно поносими. Специалистите от ПЕПЕ познаваме и прилагаме  повърхностни,  средно дълбоки, механични, водни пилинги. Химичните пилинги имат различна концентрация  и целенасоченост.  Целта им е   контролирано разрушаване на епидермални и дермални структури на кожата. Важното е да е направена предварителна диагностика и тест и тогава да се пристъпи към манипулация. В различните случаи сериите са различни и решенията на експерт козметика също. Дълбочината на пилинга определя ефекта от процедурата. По-дълбокия пилинг има по-дълъг възстановителен период.

Когато правим химичен пилинг за пигментирана кожа използваме химична формула с малка молекула, това е glycolic acid зимен пилинг. През лятото за същата кожа използваме друг бетахидроси пилинг с  salicylic acid, защото абсорбира UV слънчевите лъчи, има противогъбично, противовъзпалително действие, антисърбежно действие и още други ефекти. Не е нужно да чакаме есента, за да се погрижим за кожата си?

Заблуда е,  че пилинги за лице и тяло не могат да се правят и през лятото. През лятото е по-прашно, изпотяваме се повече и нечистотиите се натрупват върху кожата. Много хора погрешно смятат, че когато излющват кожата си през лятото, ” свалят” и загара си. Напротив летните пилинги благоприятстват равномерния загар. Важно е да се съобразим с някои особености на сезона. Пилинг не се прави непосредствено след излагане на слънце. Планувайте посещенията си за пилинг.

Заблуда е, че че пилинги не се правят на чувствителна кожа. Можем да подобрим състоянието и нейната толерантност.

Кога правим химически пилинг:

  • Пигментации
  • Акне
  • Белези
  • Фини линии и бръчки
  • Повехнала кожа
  • Хиперкератоза и ихтиоза

Кога НЕ правим химически пилинг:

– бременни и кърмещи

– алергии към някои от съставките (салицилати)

– хронични заболявания на бъбреци и черен дроб

– използване на локални и системни ретиноиди

– Предракови и ракови образувания на кожата

– активна бактериална вирусна или гъбична инфекция в зоната

– ХИВ, химеотерапия

– екземи активни дерматити автоимунни заболявания

– склеродермия, съединителнотъканни заболявания

Още не правим при временни противопоказания:

*използване на ретиноиди и киселини един месец преди терапията

*анамнеза за келоиди

*херпес на устните

*дерматит

*екзема

*сърдечни аномалии

*отворени рани

*прием на фотосенсибилизиращи субстанции

*фотосенсибилизация

*емоционална нестабилност

 

Трябва ли да подготвим кожата за пилинг? ДА!

– Плануване на посещенията

– започва се със ниски проценти концентрация или с двуседмична домашна подоготовка

– Подобряване ефекта от пилинг – Витамин С, антиоксиданти

Витамин А

Депигментиращи серуми и кремове

Грижа за кожата след пилинг

Ден 1 до 3

Има ли усещане за опъване, зачервяване. Хидратирайте и успокоявайте кожата 3 до 6 пъти дневно със изписан от козметика серум и крем, нанасяйте слънцезащитен продукт  през два часа.

Между пилинг процедурите (от ден 3 до следващата процедура)

Използвайте само продуктите за ежедневна грижа, които са изписани и са от марката на пилинга, защото те са съгласувани да работят в синхрон.

Да не се излющва насилствено! Както и да не се прилагат абразивни препарати у дома. Продукти чийто съдържание не знаете. Излагане на слънце за дълго време и пропускане на защита SPF. Не забравяйте, че зимното слънце не е щадящо.

 

Продукти за ежедневна грижа

 

 

  КРЕМ
АКНЕ  Почистваща пяна, почистваща есенция, тоник слез, антибактериален тоник,  себуригулиращи и балансиращи продукти без алкохол, хидратиращи ампули AcNo Complex, AcNo Solution матиращ хидратиращ флуид, Intensive Hydrogel, почистващ гел-мус Експрес, Маска Експерт Експрес, Локален гел (рол-он)/ SOS Double Fight защита срещу замърсяване, SPF

 

ПИГМЕНТАЦИЯ Почистващ просветляващ гел за измиване, Изсветляващ Тоник Бланш , Коктейл флаш Крем Кислороден изсветляващ „OxyWhite“ крем с Витамин С, Lift & Whitening Peptide Complex Изсветляващи ампули Азелаинов гел, Активен серум Изсветляващ Микс + Double White Интензивна Изсветляваща Маска
СУХА КОЖА

 

Продук,ти – бустер, серум с хиалуронова киселина, крем с антиоксиданти, хидратиращи фактори, Restart Serum – Fullerene SPF

 

AGING

 

Ретинол, антиоксиданти, липиди

 

ОТПУСНАТА КОЖА

 

Крем със стягащ ефект

 

АТРОФИЯ НА КОЖАТА

 

Активираща колагенообразуването грижа

 

Благодарим Ви че стигнахте до края на статията! Да тя не е довършена, защото личната консултация в център за красота ПЕПЕ дава най-коректна информация за най-подходящата домашна и професионална грижа, съобразена с възрастта, здравния ви статус, пола, сезона, досегашна грижа….

Искате ли да се вглеждат във вашата красива и гладка кожа, обадете се!!!

Всеки прочел статията до края получава подарък безплатна козметична консултация в център ПЕПЕ

Йоана Вълчанова

 

Може би ще харесате също!
Меню