Впечатляващи преимущества на масажът за здраво тяло

Хората ходят само понякога на масаж. Възприемат масажарането като разточителство и лукс. Така че, някои ходят на масаж веднъж или два пъти годишно, други не ходят. Ще се изненадате от мощното профилактично и лечебно въздействие на масажа.

Като професионалисти, ние със сигурност знаем, ползите от масажа са много благоприятни, но вие нашите клиенти знаете ли ги?

  • Масажът хармонизира работата на цялото тяло
  • Подобрява кръвообращението и лимфния поток
  • Решава някои съдови проблеми
  • Помага при болки в ставите и мускулите
  • Премахва тревожността и поставя емоциите в ред
  • Премахва безсънието
  • Поддържа доброто здраве

Знаехте ли това?

Животът в XXI век е напрегнат, бърз и няма много време за движение. Човек дълго време е в неудобно положение, което означава, че мускулите получават по-малко кръв, кислород и полезни хранителни вещества през деня. Опасността от заседналия начин на живот е доказана многократно. Редовният масаж може да предотврати сериозни последствия и да подобри общото състояние на организма. Един обикновен класически масаж, подобрява движението на лимфата и позволява на тялото да елиминира натрупаните токсини и да пречисти тялото.

Вярно ли е, че настроението се подобрява след масажа?

Доказано е, че след масаж в кръвта се увеличава количеството ендорфини и химични съединения на полипептида. Начинът им на въздействие е подобно на опиатите. С други думи, тези съединения намаляват болката и влияят на емоционалното състояние. Серотонинът също се освобождава по време на масаж. Взаимодействието тези невротрансмитери серотонин и ендорфин води до подобряване на емоционалното състояние. Освобождаването на серотонин, който често се нарича „хормона на щастието“ допринася за емоционалната стабилност и подобрява настроението. Освен това серотонинът стимулира двигателната и умствената активност на човека. Стрес хормоните адреналин, кортизол и норепинефрин понижават нивото си. Мускулите се отпускат, насърчава се емоционалната стабилност и настроението се повишава. Масажът не е дългосрочно или единственото средство да повлияем на тревожността или на депресията. Той, обаче със сигурност е отличен способ за въздействие при тези състояния, тъй като може да ги облекчи и да направи човека по-спокоен и по-щастлив чрез добавяне на енергия.

Ефектът на масажа върху здравия сън

Добрата почивка и отличното качество на съня са ключът към нормалното функциониране на тялото през работния ден. Здравословният сън предотвратява напрежението в мускулите и стреса. Качеството на съня зависи от това дали можем да се отпуснем и да заспим. Масажът помага това да се случи. Както вече установихме, масажът провокира производството на серотонин. Той от своя страна е необходим за производството на мелатонин, който помага да се контролира биологичният часовник. Така можем да функционираме нормално през деня и да спим добре през нощта. Хората, които страдат от безсъние вземат таблетки от мелатонин, за да им помогнат да спят. Масажът може да бъде отлична алтернатива на таблетките.

Редовният масаж има положителен ефект върху здравето и благосъстоянието на човека и няма странични ефекти.