АНТИОКСИДАНТИ срещу СВОБОДНИ РАДИКАЛИ

Темата е антиоксидантите срещу свободните радикали. Разбира се, че не са нови думи за вас, Вие знаете и ползвате антиоксиданти, които въздействат срещу вредното влияние на свободните радикали в организма. Свободните радикали освен разрушителното действие, което имат върху клетъчната мембрана, причиняват остаряване на кожата, петна бръчки преждевременно.

А откъде идват свободните радикали?

Има два вида – единият вид са произведените от организма чрез храненето, активностите на имунната система, твърде голямото физическо натоварване и други, а външните причинители вероятно всички ги знаят са тютюнопушене, алкохол, замърсяване на околната среда. Стресът е може би на първо място за образуване на свободни радикали. UV лъчи на слънцето и солариумите също. Свободните радикали не са само вредни, те служат и за полезни процеси в човешкото тяло. Голямото количество свободни радикали води до проблем, ако организмът не може да се справи с тях. С голямо количество отделяне на свободен електрон т.е. свободен радикал се нарича оксидативен стрес, който е опасен. Предизвиква развитието на много заболявания и за бързото преждевременно остаряване. На помощ обаче идват антиоксидантите за да неутрализират свободните радикали, те са много важни за здравето на човека. Антиоксидантите помагат за защита на клетките от увреждането причинено от свободните радикали. Те са важни и за да попречат на преждевременното остаряване!!!

При младите хора обикновено кожата е добре защитена от антиоксидантите, защото тялото произвежда сам`о защитни вещества, например под формата на Q10. С възрастта обаче тялото произвежда все по-малко антиоксиданти и потенциалния оксидативен стрес нараства, свободните радикали срещат рядко антиоксиданти като противодействие, колагенът се разгражда и способността на кожата да се регенерира намалява! Q10 и вит. C например могат да предотвратят ранните бръчки, Вие знаете сигурно много за антиоксидантите и положителното им действие върху кожата!

В кожата са налични много антиоксидантни системи като най-голям орган. Ултравиолетовите UV лъчи предизвикват дисбаланс в клетъчните антиоксидантни системи в кожата. Той води до пигментация и ранна поява на бръчки, поради оксидативния стрес вследствие на свободните радикали. В курса за козметици в нашия учебен център имаме лекция за свободния радикал и как да го неутрализираме с козметични средства. Мощен антиоксидант в козметичните продукти е ниацинамид, молекула срещу процеса на клетъчно стареене. Ресвератролът успешно неутрализира свободните радикали, ускорява регенерацията на клетките, съдейства за по-равен тен и предпазва от ултравиолетовата радиация. червеното вино е толкова високо ценено. Най-новият феномен в грижата за кожата наричаме фулерен. Той е най-добрата антиоксидантна съставка, това означава, че той може да защити клетките на кожата ни от свободните радикали. Тези свободни радикали, които променят нашата ДНК, са основните причини за стареене, рак и други заболявания, така че наличието на съставка за защита срещу тях е задължително. Освен това, когато сравнявате фулерена с други силни антиоксиданти, важно е да се отбележи, че той е 250 пъти по-ефективен от витамин С!

Нещо което най-вече ще ви впечатли:

Адаптивната интелигентност е антиоксидант за психично благополучие!
Разяснявам, когато вие идвате при нас и ние помагаме да усъвършенствате визията си. Съхраняваме красотата и младостта Ви чрез нашите безопасни козметични процедури за лице и тяло, така участваме стабилизиране на здравния статус и в изграждане на емоционалния ви имунитет. С други думи адаптивно се грижим за благополучието на цялото ви семейство! Вашето здраве и настроение от ефективността на козметичните процедури се предава щафетно и на близките ви хора!

Меню