През последните години популярността на LED терапията нараства. LED технология е грижа за кожата, разработена от НАСА в стремежа им да ускорят лечението и възстановяването на тъканите на астронавтите. Така през 80-те години се появява и светодиодната терапия, която към днешна дата е достъпна и приложима в салон Пепе.

Как работи светлината върху кожата?

LED (light emitting diode) терапия. Работи чрез излъчване на инфрачервена светлина в различни дължини на вълните, които имат различни ползи за кожата. LED терапията изпраща светлинни вълни дълбоко в кожата, за да предизвика естествени вътреклетъчни реакции. В зависимост от светлината, кожата реагира различно.

Червената светлина най-често се използва за насърчаване на циркулацията, изграждане и укрепване на клетъчната структура. Счита се, че червената светлина влияе на мастните жлези за намаляване на цитокините, които причиняват възпаление и хроничното акне.

Синята светлина е акнетрепач без да уврежда кожата. LED лечението обикновено предлагаме в комбинация с други услуги за лице, като отлично се комбинира с масаж на лице, микродермабразио, фракционна мезотерапия и други.

Съчетание на LED терапия с други козметични процедури

Провеждаме LED терапия за около 15 минути допълнително към основната грижа. Клиентите споделят, че наистина харесват усещането за релаксация от тази комбинация.

Светлината не причинява изгаряния или увреждания на кожата, не е болезнена грижа. Обикновено препоръчваме ежеседмична светлинна терапия заедно с микродермабразио или микронидлинг, за отлична поддръжка, но може и веднъж месечно.

Дерматологът д-р Денис Грос нарича LED “the next big ingredient in skincare”, заради минималния риск. LED светлината прониква в кожата с около 5 mm дълбочина, стимулирайки клетъчното възстановяване, без да уврежда клетките или да възпрепятства тяхната активност.

Какво влияние оказва всеки цвят в LED?

Червената LED светлина е известна с ускоряването синтеза на колаген и подобряването на клетъчното възстановяване. Това е и оригиналната терапия използвана от НАСА. Енергията от червена светлина стимулира митохондриите (енергийните генератори) в клетките, така че те функционират оптимално, стимулирайки производството на колаген и еластин и на свой ред забавящи признаците на преждевременно стареене и увреждане на кожата от околната среда.

Оранжевата LED светлина има успокояващо въздействие върху розацеята. Регенерира, стимулира и активира, улеснява детоксикацията. Укрепва имунната система. Затова е идеална при умора, при пушачи, нечиста кожа или след заболяване.

Зелена LED светлина се използва за изравняване на тена. Тази конкретна дължина на вълната е насочена към меланоцитите, превенция за пигментации. Има балансиращо и хармонизиращо въздействие.
Синя LED светлина Има свойства да успокои зачервяване и заздрави раните. Идеална за нечиста, възпалена и раздразнена кожа. Научно доказано е, че убива бактериите на P.acnes на повърхността на кожата.

През 2015 г. изследователи от Университета в Чикаго доказват, че комбинирането на цветовете е още по-ефективно за оптимизиране на здравето на кожата. Д-р Грос смята, че силата на клетъчната поддръжка на LED светлината може да се конкурира с някои от най-ефективните съставки за грижа за кожата. Разбира се ще продължим да използваме рутинните процедури и серуми и кремове за домашна грижа.

„Рецепторите в нашите кожни клетки реагират по същия начин на LED светлината, като на всяка друга активна съставка, като витамин С или ретинол, които по същия начин стимулират действието на клетъчно ниво и създават положителни промени в кожата.“

                                                                                                                                Д-р Грос

Може би ще харесате също!